.

Rizana Empowerment Aid

De Rizana Empowerment Aid kent hetzelfde principe als de NONA Empowerment Aid maar biedt specifiek hulp aan meisjes en vrouwen in Sri Lanka die uit wanhoop vanwege armoede Sri Lanka willen ontvluchten om in het Midden Oosten geld te gaan verdienen.

De Rizana Empowerment Aid is gebaseerd op en vernoemd naar het verhaal van Rizana Nafeek. Zij heeft 8 jaar onschuldig in een dodencel in Saudi-Arabië gezeten vanwege valse beschuldigingen door een Saudische familie. Fysiek en mentaal gebroken werd zij in januari 2013 publiekelijk onthoofd, zij was nog geen 25 jaar oud.

Omdat in het Midden Oosten ontzettend veel Sri Lankaanse vrouwen als hulp in de huishouding werken en het overgrote deel van deze vrouwen stelselmatig verkracht, mishandeld en gemarteld wordt en een klein percentage hier zelfs aan overlijdt wil NONA Foundation voorkomen dat Sri Lankaanse meisjes en vrouwen in deze situatie terecht komen.

Door middel van een microkrediet kunnen zij in Sri Lanka bij hun familie blijven om in hun eigen omgeving een onderneming te starten en hun geld te verdienen. Ook deze groep vrouwen wordt door NONA Lanka gesteund en gecontroleerd om een optimaal doel te verwezenlijken. Met de Rizana Empowerment Aid kunnen moeders bij hun kinderen blijven, kunnen dochters bij hun ouders blijven en strijden zij allemaal tegen armoede omdat hun eigen onderneming een positieve invloed heeft op hun directe omgeving.

Op www.supportyourgirl.com vindt u een aantal verhalen van meisjes en vrouwen die in Sri Lanka zijn gebleven en via de Rizana Empowerment Aid niet alleen hun leven hebben gered, maar ook weer uitzicht hebben op een financieel gezonde en gelukkige toekomst. Ook zij zijn enorm geholpen met €10 per maand.