.

Missie

Het leven van meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld en mensenhandel kansrijk en betekenisvol maken; een leven met vrijheid, gerechtigheid en menselijke waardigheid.

Ontstaan

NONA Foundation werd op woensdag 2 maart 2005 officieel opgericht door Nimal Samantha van Oort. Nimal werd in 1983 samen met zijn tweelingbroer Djoeri geadopteerd naar Nederland. Van kleins af aan was er altijd al de drang om antwoord te krijgen op vragen als waarom zij waren afgestaan door hun biologische moeder in Sri Lanka, en de belangrijkste vraag, hoe het nu met haar in Sri Lanka zou zijn.

Toen zij in 2001 voor het eerst opnieuw in Sri Lanka kwamen werd de drang onhoudbaar en startten zij een zoektocht naar hun moeder. Na jarenlang niets gehoord te hebben kwam er plotseling bericht uit Sri Lanka. De moeder van Djoeri en Nimal bleek al lange tijd geleden te zijn overleden.

In één klap was de hoop op het uitkomen van hun droom – om ooit hun moeder te kunnen ontmoeten – volledig verdwenen.  Dit bericht kwam ontzettend hard aan en veroorzaakte veel verdriet. In het bericht stond ook vermeld dat Djoeri en Nimal nog een zusje zouden hebben die nog in Sri Lanka zou wonen. In de zomer van 2004 zijn Djoeri en Nimal naar Sri Lanka afgereisd om haar te ontmoeten. Hoe fijn het was om haar voor de eerste keer te zien, zo pijnlijk was het om er achter te komen hoe hun moeder had geleden. Zij was verschillende malen slachtoffer geworden van verkrachting en is door iedereen in de steek gelaten omdat zij zogenaamd – door verkracht te zijn – een schande zou zijn geworden. Hieraan, en door het ontbreken van bescherming en medische zorg, is zij op een leeftijd van 21 jaar overleden. Omdat vandaag de dag nog altijd veel meisjes hetzelfde door moeten maken als hun moeder hebben Djoeri en Nimal speciaal ter nagedachtenis aan hun moeder NONA Foundation opgericht. Dit om hun droom – dat meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld en mensenhandel een kansrijk en betekenisvol leven kunnen leiden, een leven met vrijheid, gerechtigheid en menselijke waardigheid – waar te kunnen maken.

Wat begon met een droom, is inmiddels meer dan een levensmissie!
72935_239064526229491_2082120351_n