.

NONA Empowerment Center

Het NONA Empowerment Center is een project van NONA Foundation en Wilde Ganzen. In totaal is er een bedrag van € 90.000 nodig. Als NONA Foundation € 60.000 weet in te zamelen, zal Wilde Ganzen het resterende bedrag van € 30.000 aan ons doneren. Helpt u ons mee met een eenmalige gift?  

Als u structureel de meisjes wil helpen kunt u via een maandelijkse of jaarlijkse donatie één of meerdere meisjes toegang bieden tot het NONA Empowerment Center en/of nu al één of meerdere meisjes voorzien van NONA Empowerment Aid. 

 

DE MEISJES EN VROUWEN DIE WIJ HELPEN
Slachtoffers van seksueel geweld, mishandeling, kinderprostitutie en mensenhandel zijn vaak nog erg jong. De meisjes die verkracht zijn hebben soms pas een leeftijd van zes jaar. De jongste moeders zijn niet ouder dan 9 of 10 jaar. De meesten zijn verkracht door hun eigen vader, broer of oom en vervolgens door hen verstoten omdat zij zogenaamd een ‘schande’ zijn geworden voor de familie. Dus het jonge onschuldige meisje, natuurlijk zeer getraumatiseerd door de verkrachting, wordt zonder enig pardon uit huis gezet  en verbannen uit haar directe leefomgeving. Het meisje komt vervolgens op straat te staan met helemaal niets. Geen geld, geen bezittingen, zelfs geen warmte of bezorgdheid van familie of vrienden. Ze heeft helemaal niets meer. Het enige wat zij nog heeft  zijn verschrikkelijke angsten, trauma’s en zorgen. Als zij nu niet wordt geholpen is de kans groot dat zij opnieuw slachtoffer zal worden en dat zij voorgoed in de mensenhandel of kinderprostitutie zal verdwijnen. Dagelijks tientallen keren verkracht worden is dan helaas meer regel dan uitzondering. En omdat deze meisjes door niemand gemist of gezocht
worden is de kans op redding zo goed als uitgesloten.

 

NONA EMPOWERMENT CENTER
NONA Foundation biedt de meisjes en vrouwen o.a. opvang, bescherming en traumazorg, maar om hen ook onafhankelijk en zelfredzaam te maken is NONA Foundation begonnen aan de realisatie van het NONA Empowerment Center. Dit centrum is speciaal ontworpen om deze meisjes en vrouwen te voorzien van goed onderwijs, deskundige trainingen en professionele
opleidingen in een veilige en geschikte leeromgeving waarbij alle benodigde faciliteiten aanwezig zijn. Naast educatie in lezen, rekenen, taal, Engels en computerkunde zullen de meisjes o.a. getraind worden om te ondernemen, kantoorwerk te verrichten, kleding en textielproducten te maken en in het verbouwen van gewassen.

klik hier voor de NONA Empowerment Center – Bouwtekening

WILDE GANZEN
Wilde Ganzen steunt wereldwijd honderden eenmalige, concrete, praktische en kleinschalige projecten. Het gaat hier dan bijna altijd om projecten in ontwikkelingslanden. In de  zendtijd van de IKON wordt iedere week voor dit soort projecten een oproep via radio en televisie gedaan. Wilde Ganzen steunt alleen projecten waarvoor scholen, stichtingen of particulieren in Nederland al fondsen werven, de zogenaamde Particuliere Initiatieven.