NONA Empowerment Aid

De NONA Empowerment Aid biedt hulp aan meisjes die in aanraking zijn geweest met de Kinderbescherming en vanaf hun 18e levensjaar de opvangtehuizen moeten verlaten. De meeste meisjes werden opgevangen als slachtoffer van seksueel geweld, maar een enkele keer ook vanwege verwaarlozing, fysieke – of geestelijke mishandeling.

Het is voor deze doelgroep moeilijk om hun draai te vinden in de samenleving. Omdat zij verstoten zijn door hun omgeving kunnen zij niet altijd de start maken waar zij recht op hebben. Ook worden zij niet altijd toegelaten tot alle middelen die zij nodig hebben om een gezonde en gelukkige toekomst op te bouwen.

 

NONA Foundation helpt hen een eigen onderneming op te zetten door een microkrediet te verstrekken zodat zij op den duur onafhankelijk en zelfredzaam zijn en op deze manier zelfrespect en geloof in de samenleving hervinden. Per meisje wordt gekeken naar wat haar talenten zijn en waar haar potentie ligt, zodat zij bijvoorbeeld een eigen naaiatelier beginnen, een winkeltje starten of een stukje land verbouwen. NONA Lanka houdt permanent toezicht op de ontwikkelingen van de meisjes en biedt ieder meisje passende begeleiding.

 

Meer informatie over de NONA Empowerment Aid en succesverhalen van meisjes vindt u op www.supportyourgirl.com  Al vanaf €10 per maand kunt u een meisje een onafhankelijke en kansrijke toekomst bieden.