.

NONA Beauty Culture Training Center

Het NONA Beauty Culture Training Center is in mei 2014 opgezet in samenwerking met de Kinderbescherming van Kuliyapitiya (Noordwestelijke Provincie).
Deze Kinderbescherming biedt plaats aan ruim 70 meisjes die om uiteenlopende redenen worden opgevangen. Alle meisjes zijn jonger dan 18 jaar en krijgen naast het reguliere onderwijs van de Kinderbescherming ook trainingen en cursussen aangeboden die gerealiseerd zijn door NONA Foundation.

 

In Sri Lanka is de verzorgingsbranche erg populair, vooral bij stellen die gaan trouwen is het van groot belang om er op en top uit te zien op de trouwdag. In het NONA Beauty Culture Training Center wordt een beperkt aantal meisjes in negen maanden opgeleid op het gebied van gezichts-, haar- en huidverzorging en het samenstellen van bruidsboeketten. De meisjes krijgen les van een professionele docente die een autoriteit is op alle gebieden die onder de verzorgingsbranche vallen. Zij leren alles van haar wat zij moeten weten als schoonheidsspecialiste.

Na negen maanden krijgen de meisjes een landelijk erkend diploma en kunnen zij op lange termijn indien wenselijk hun eigen verzorgingssalon beginnen. Na de diplomering start de volgende groep meisjes met hun opleiding van negen maanden.

 

Naast de opleiding tot schoonheidsspecialiste biedt NONA Foundation ook training om teddyberen te maken. Een ervaren docente leert de meisjes hoe zij professioneel en op een leuke manier knuffels kunnen maken. De meisjes beleven hier erg veel plezier aan en hebben inmiddels hun zelf gemaakte creaties op een professionele tentoonstelling kunnen laten zien.

 

NONA Foundation financiert in beide gevallen de salarissen van de docenten en bekostigt de aanschaf van alle benodigde producten, zoals bijvoorbeeld crèmes en lotions voor het Beauty Center en pluche voor het maken van de knuffels.