Djoeri Sanjeewa van Oort

Djoeri Sanjeewa van Oort (1983) is de tweelingbroer van Nimal. Het feit dat hun moeder slachtoffer was van verkrachting en op erg jonge leeftijd is overleden heeft veel impact op hem gehad. Naast dat dit voor veel woede en verdriet heeft gezorgd, heeft dit ook geleid tot de oprichting van NONA Foundation door Nimal. Djoeri steunt zijn broer al vanaf het eerst moment dat NONA Foundation is opgericht.

“Sri Lanka is mijn moederland, ik ben dankbaar voor het feit dat ik als tweeling daar geboren ben en samen met mijn tweelingbroer Nimal in Nederland ben opgegroeid.”

Djoeri geeft aan dat de omstandigheden voor vele vrouwen, meisjes en moeders in Sri Lanka nog steeds niet optimaal zijn. Hij voelt zich daarom verantwoordelijk om iets terug te doen. Hij vindt het mooi dat NONA Foundation belangeloos en met liefde te werk gaat en iedereen uit betrokkenheid deze meisjes helpt.

Momenteel zit Djoeri in de Evenementen Commissie om via evenementen geld in te zamelen voor NONA. Tevens begeleidt hij de medewerkers van NONA Lanka in Sri Lanka bij het uitvoeren en rapporteren van de microkrediet projecten (NEA & REA). Werken bij NONA Foundation ziet hij niet als werkzaamheden maar als een passie, doel en droom waar hij aan mag werken. Naar eigen zeggen kost het Djoeri geen energie maar geeft het juist energie!

In het dagelijks leven werkt Djoeri met vluchtelingenjongeren en is hij bezig met de opleiding NeuroLinguistisch Programmeren (NLP). In de toekomst wil Djoeri graag regelmatig hulpverlening bieden aan de meisjes in Sri Lanka, hij is momenteel ook bezig om de Sri Lankaanse taal (Sinhala) te leren.