Anna van Nijnatten

Anna van Nijnatten (1984) groeide op in ’s-Hertogenbosch, tegenover Djoeri en Nimal. Zij kennen elkaar al hun hele leven. Als buurmeisje, speelkameraadje en goede vriendin, maakte zij de ontwikkelingen in het leven van Djoeri en Nimal van dichtbij mee. Zo ook de eerste keer dat zij terug gingen naar Sri Lanka, de zoektocht naar hun moeder, het verdriet toen bleek dat zij niet meer leefde en het geluk dat zij nog een zusje bleken te hebben. Daaruit volgde natuurlijk de oprichting en de groei van NONA Foundation.

Anna was jarenlang donateur van NONA Foundation. In 2015 emigreerde zij echter met haar man naar Turkije om daar een hotel te openen. Deze onderneming brengt natuurlijk financiële onzekerheid met zich mee, waardoor zij zich genoodzaakt zag haar donaties (voorlopig) stop te zetten. In plaats daarvan doneert ze nu haar tijd en haar kennis van de Engelse taal en steunt ze NONA Foundation bij vertalingen op de website en bij het redigeren van brieven.

‘Ik ben super trots op Nimal en Djoeri. De oprichting van NONA Foundation en alle gerelateerde projecten zijn het ultieme bewijs dat uit hele nare gebeurtenissen, hele mooie en positieve dingen kunnen voortkomen. Daar is kracht voor nodig en ik ben blij als ik daar een steentje aan kan bijdragen.’

Anna studeerde Culturele Antropologie en Mediterrane Archeologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en runt tegenwoordig met haar man een kleinschalig hotel in het dorpje Dalyan in Turkije.