Ad J.G.M. Voermans

Ad Voermans (1959) kent Nimal van het Koning Willen I College. Ad gaf praktijkles aan zijn klas in het jaar dat Nimal NONA Foundation oprichtte. Als administrateur kon hij Nimal kosteloos bijstaan en zo is het begonnen. “Ik vind Nimal bijzonder en ben nu oprecht bevriend met hem. Ik zoek met hem nieuwe wegen om zijn doel te realiseren”.

Ad verzorgt belangeloos, al bijna vanaf het begin, alle financiële werkzaamheden (maandelijkse/eenmalige incasso’s, boekhoudingen, rapportages, jaarrekeningen). Tevens heeft hij ook jaren kosten gedragen. De samenwerking wordt volgens Ad ook steeds professioneler.

Ad is nog nooit in Sri Lanka geweest en vindt Sri Lanka ook niet extra speciaal. Hij vertelt dat hij van de wereld houdt, een wereld zonder landsgrenzen. Hij vindt het niet zinvol mensen in te delen in stukjes aarde. Ieder mens zou volgens hem in volledige vrijheid moeten kunnen leven.
Naast de werkzaamheden voor NONA Foundation is Ad adviseur voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Zijn kantoor verwerkt hun administraties, doet de aangiften en adviseert over het bedrijfsbeleid. Ad noemt zichzelf een duizendpoot, voor zowel ondernemers als particulieren. De werkzaamheden voor NONA Foundation verricht hij tijdens zijn werk. “Er is veel persoonlijk overleg met Nimal, waar wij zeer diep de levensvraagstukken onderzoeken. Ik geloof dat hierdoor uiteindelijk een heel ander soort ‘hulpverlening’ zal ontstaan”. Een uitgangspunt van Ad is dat hij uitgaat van de mens en niet van het slachtoffer. Er is een mens en geen dader. Hij vermoed dat we tot een soort andere begeleiding zullen komen als we beter begrijpen wat een mens eigenlijk is.