door Dhilani Kwint geplaatst in Geen categorie

Café Averechts

Op de Lijsterstraat in Utrecht zit Café Averechts. Een café dat net als alle andere cafés in alle andere steden vooral dienst doet als ontmoetingsplaats voor je vrienden, je collega’s of om op zondagmiddag met je partner lekker onderuitgezakt het weekend te vieren. Maar Café Averechts doet veel meer: Het steunen van goede doelen op een originele manier.

Café Averechts steunt elke twee maanden een non-profit organisatie die moet voldoen aan bepaalde waarden zoals het bevorderen van de zelfredzaamheid, een zo minimaal mogelijke overhead hebben en origineel zijn. Tussen alle aanvragen die Café Averechts wekelijks krijgt zat ook een aanvraag van NONA Foundation, en het is NONA Foundation gelukt om in de maanden augustus en september het goede doel van Café Averechts te zijn! Dit hield in dat alle fooien in deze twee maanden naar NONA zijn gegaan, en dat het bedrag dat daar na twee maanden uit kwam werd verdubbeld door Averechts. Dit kwam uit op een fantastisch bedrag van 2.365 euro wat NONA Foundation van Café Averechts mocht ontvangen! Als dank gaf bestuurslid en artieste Dizzi Geetha samen met één van Utrechts bekendste rappers J.A.E. een akoestisch optreden op zondag 11 oktober, wat erg goed werd ontvangen.

Op dinsdag 27 oktober overhandigde Café Averechts officieel de cheque aan Desi en Guido, zij waren die avond voor deze gelegenheid samen met bestuurslid Janneke uitgenodigd. Omdat NONA transparantie als één van haar kernwaarden heeft maakte ik van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen te informeren over hoe NONA Foundation het geld zou gaan besteden, en dit werd erg
gewaardeerd door niet alleen de bezoekers van Café Averechts, maar ook door de mensen van Averechts zelf, die toegaven dat het niet vaak gebeurt dat een organisatie terugkomt of nog even de tijd neemt om volledige transparantie te verzorgen. Uiteraard kenmerkt dit NONA Foundation in haar handelen en het is zeer positief om te zien dat NONA zich hierin onderscheid van andere non- profitorganisaties.

NONA Foundation dankt alle betrokkenen voor hun medewerking en hun inzet, en wie weet is het mogelijk om in de toekomst opnieuw samen te werken met de leuke mensen van Café Averechts. Voor meer informatie over het Café kunt u terecht op hun website www.averechts.nl.

JB_20151027_0025 Steun Ons

Schrijf een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeelt worden.
Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*